Το τρικ για να διατηρήσεις τα πράσινα λαχανικά ολόφρεσκα για περίπου μία εβδομάδα

Το τρικ για να διατηρήσεις τα πράσινα λαχανικά ολόφρεσκα για περίπου μία εβδομάδα
28 Feb
2016

Ένα έξυπνο και δοκιμασμένο τρικ για να διατηρήσεις τα πράσινα λαχανικά φρέσκα για μία εβδομάδα περίπου.

Συνήθως ψαχουλεύω στο ίντερνετ και βρίσκω κολπάκια όπως αυτό που θα περιγράψω παρακάτω. Το συγκεκριμένο όμως το είχα ξεχασμένο και η αλήθεια είναι ότι το κάνω για αρκετό καιρό τώρα με απόλυτη επιτυχία οπότε οφείλω να το μοιραστώ μαζί σας.

Διατήρηση φρέσκων πράσινων λαχανικών

Ακόμα και στο ψυγείο, στην ειδική θήκη για λαχανικά, μαραίνονται σύντομα. Μιλάω βέβαια για πράσινα λαχανικά όπως ο μαϊντανός, το μαρούλι, η ρόκα, ο άνιθος κτλ.

Το τρικ

Θα χρειαστείτε ένα αεροστεγές πλαστικό ή γυάλινο βάζο. Εγώ χρησιμοποιώ αυτό στις φωτογραφίες. Είναι πλαστικό με αεροστεγές σφράγισμα.

Πως δουλεύει;

Κρατάει την απαραίτητη υγρασία στο βάζο - δοχείο και ο μαϊντανός μου στην παρούσα περίπτωση είναι ολόφρεσκος. Ο συγκεκριμένος της φωτογραφίας αγοράστηκε πριν 7 ημέρες ακριβώς και βλέπετε ότι είναι καταπράσινος και δοκιμασμένα γευστικότητος.

diatirisi prasinwn laxanikwn freskwn

diatirisi prasinwn laxanikwn freskwn

diatirisi prasinwn laxanikwn freskwn

Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω δοκιμάσει με άλλα πράσινα λαχανικά, αλλά θα το δοκιμάσω σύντομα και θα μοιραστώ ξανά τα αποτελέσματα μαζί σας. Αν το έχετε δοκιμάσει στείλτε μας στο inbox στο Facebook τα αποτελέσματα!

Καλή επιτυχία λοιπόν!






Περισσότερα άρθρα